minenglandsresa.blogg.se

Följ min resa i Brighton under 6 månader då jag pluggar engelska.

De senaste två veckorna

Kategori: Allmänt

Godkväll alla! :)
 
Just nu sitter jag framför tvn och ser på X Factor tillsammans med David och en tjej från Japan som är på besök. Jag insåg idag att jag inte har bloggat på två veckor så nu tänkte jag skriva. Får bli bättre på att blogga i framtiden. :)
 
De senaste två veckorna har varit ganska normala. Jag har gått i skolan som vanligt och förra veckan hade man ett så kallat level test som man gör var 6 vecka för att se om man ska gå upp en nivå. Det var ganska svårt speciellt läsförstålesen. Man hade bara 30 min på varje delövning så det var lite stressigt ibland men jag tyckte ändå det gick bra. Dagen efter skrev vi en liten uppsats till vår lärare som också skulle ingår i testet. 
På fredagen fick man resultatet och det visade sig att alla i min grupp klarade testet och gick upp en level. :)
 
Jag träffade även en tjej som heter Kristel som jag har hängt mycket med dessa två veckor. Förra veckan gjorde vi flera saker tillammans. På tisdagen åt vi lunch och shoppade lite och var ute på Brighton Pier och kollade runt. Vi fikade med donuts en annan dag.
 
Men i fredags åkte hon hem så i torsdags hade vi en liten avslutning. Vi hade lunch samtidigt så vi gick till ett lite cafe där man kan köpa väldigt goda bagles. Sedan på kvällen spelade vi bowling tillsammans med några från EF och tillsist åt vi middag på Nandos. 
 
 
Dock förra veckan när jag och några vänner skulle åka hem från skolan så hade det hänt en olycka så ingen buss kunde åka igenom Peacehaven och stanna där jag bor, istället fick jag ta en annan buss och gå av högst upp i Peacehaven och då ringde David mig och sa att han hämtar mig där bussen stannar för det är ganska långt att gå hem där ifrån. Det var väldigt snällt. Jag slutade kl 17 och kom hem två timmar senare vid 19.15. Det ska egentligen bara ta en halvtimma hem. 
 
I början av denna veckan fick jag också veta att ett av mina favortband 5 Seconds Of Summer ska komma till Sverige nästa år med deras turne och att billjetter skulle släppas på fredagen men redan på onsdagen kunde man köpa biljetter pga av ett förköp. Försökte då få en biljett som heter 5SOS Expreience men de är väldigt populära så tyvärr fick jag ingen då så jag hoppades att jag skulle få någon på fredagen. men fick ingen då heller men fick istället en annan väldigt bra biljett. Bara 220 dagar kvar till konserten :) De släppte även sitt andra album i fredags så det har man lyssnat på hela helgen! <3
 
 
 
 
 
Hoppas alla har en bra kväll! 
 
Kram! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Manchester och Liverpool

Kategori: Allmänt

Hej!!  
 
Förra helgen var jag i Manchester och Liverpool tillsammans med EF. Det var väldigt roligt att se två andra städer här i England då jag bara har varit i London och i Brighton.  
 
Vi skulle mötas vid Brighton Pier kl 07.00 på lördag morgon. Därför fick jag gå upp runt kl 05.00 för att jag skulle ta bussen 06.30. Kom fram till piren och där fick vi vänta till bussen skulle komma. Vi var ungefär 35 st som skulle åka.  Den skulle komma typ 07.10 men den kom inte förren 07.50 för det hade hänt en olycka.
 
Sen kom bussen och då kunde vi äntligen åka. De skulle ta ungefär 5 timmar upp till Manchester inklusive ett stopp. När vi kom fram skulle vi egentligen gått en rundvandring i Manchester man eftersom vi var försenade så skulle vi inte hinna det innan vi skulle åka tilll Old Trafford Stadium som är Manchester Uniteds hemmaarena. Vi fick istället åka äta en snabb lunch i ett stort köpcentrum. Sedan bar det av till arenan. Jag är inte så intresserad av fotboll men det var väldigt roligt och intressant att se hur det såg ut. Vi fick gå runt i hela arenan och fick se där journalisterna sitter och intervjuar, där spelarna sitter och pratar taktik med varandra precis innan de ska gå ut. Vi fick även gå ut till musiken som de gör när det är match. Vi gick även in i den stora Manchester United affären. Jag köpte ingenting men många av de andra köpte saker. Nä vi hade varit där åkte vi in till Manchester och gick rundturen tillsammans med en som jobba på EF Manchester. Vi fick se väldigt många fina byggnader. När vi hade gått i ungefär 1 1/2 timma så var alla väldigt trötta för vi hade varit uppe sedan 5 på morgonen. Sedan när vi var klara med rundturen så åkte vi till hotellet och checkade in. Jag delade rum men den tjej som heter Julie som är ifrån Belgien. Några skulle även gå ut till en nattklubb men det var inte många eftersom alla var så trötta. 
 
 
 
 
 
 Morgonen efter skulle vi ha frukost kl 8 för att sedan åka till Liverpool. På bussresan dit var nästan alla trötta så det var ganska tyst. När vi kom fram så det första vi fick se var John Lennons barndomshem. Sedan åkte vi till den kända gatan Penny Lane. och tillsist till Strewberry Field. På alla ställen fick vi gå ur bussen och fota. Efter det åkte vi till Liverpool Cathedral och China towns ingång, där vi även tog ett gruppfoto tillsammans. Sedan åkte vi till ett ställe som heter Albert Dock som är ett ställe med flera resturanger och lite små affärer utomhus. Där ligger även The Beatles Story som vi skulle till senare. Vi fick där en lunch paus på två timmar så då gick jag och 5 st tjejer från sydamerika till en resturang som heter Nandos. De har väldigt god mat där. Sedan var det dags att gå till Museet om Beatles. Det var också väldigt intressant och man fick veta absolut allt om Beatles. Sedan framåt 17 så skulle vi åka tillbaka mot Brighton.
 
 
 
Vi skulle även ha ett stopp påvägen hem för middag. Vi kom fram till Brighton 23.20 på kvällen och då tog jag bussen hem. 
Det var en väldigt rolig resa och jag träffade ännu fler vänner.  Jag har även två collage som kmmer här nedanför.  Alla bilderna har jag tagit själv. 
 
Kram! 
 
 

Födelsedag London One Direction

Kategori: Allmänt

Hej alla! 

Just nu sitter jag på bussen in till Brighton där jag ska träffa några vänner och vi ska äta middag tillsammans för att en ska åka hem imorgon. 
Men nu till förra helgen. 

För exakt en vecka sedan fyllde jag 19 år. De blev en super bra dag. 
Allt började med att kvällen innan fick jag ett kuvert av min hostfather som jag  fick öppna dagen efter. Det var en väldigt fint armband. 
Jag gick i skolan på dagen och tog sedan tåget upp till London och väl där fick jag äntligen träffa mamma och pappa igen. 
Sedan tog vi tunnelbanan till O2 Arena där jag skulle se One Direction! 😀😀
Alltså vilken konsert det var. Eftersom O2 är en arena så var allt mycket mindre och närmare. 
Konserten började vid 20.50 och slutade vid 22.50. Så den höll på i två timmar. Killarna är alltid bra och gillar att skoja med varandra så det blev mycket skratt. Jag tog väldigt många bilder och filmade lite så längre ner i inlägget finns lite bilder. 
När jag kom ut så hade jag typ ingen röst men så är det alltid efter jag har varit på konsert. 
När vi kom till hotellet blev jag firad av mamma och pappa med lite presenter. 🎁🎉
Sedan på lördagen blev det en heldag med shopping i London. Såå roligt. Köpte två böckerna. En One Direction och en 5 Seconds Of Summer. 
Och sedan på söndag eftermiddag åkte jag tillbaka till Brighton. 
Det blev en väldigt bra helg med en fantastisk konsert. 

Kram 

Bilder